20 november, 2014
Túrótorta

Posted in : Receptek on
Címke: desszert, ételek, sütemény, sváb, túrótorta
Túrótorta
A tortasütőt ki kell vajazni és prézlizni.
Hozzávalók a tésztához.
5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 egész tojás, 17,5 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor és szükség esetén 1 kanál tej.
A lisztet a margarinnal el kell morzsolni, majd a többi hozzávalóval összegyúrni. A tésztát akkorára kell nyújtani, hogy a tortakarikát teljesen kibélelje.
Hozzávalók a felsőrészhez.
0,5 kg tehéntúró,4 db tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 csomag citrom vagy vanília ízű pudingpor, egész citrom leve, 0,5 l tej, ½ evőkanál étkezési keményítőt kell rakni.
A hozzávalókat a tej nélkül alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, ezzel is elkeverjük. A tésztával bélelt tortasütőbe öntjük, és középmeleg sütőben 45 percig sütjük.
Közben a 4 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük, rákenjük a torta tetejére és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Kb. 6 óra alatt hűl ki, addig nem szabad felvágni.
túrótorta