12 február, 2015

Töltött kacsa

Töltött kacsa
Címke: , , , , , , , ,

Töltött kacsa

Töltött sült pecsenye kacsa, tepsis burgonyával.

 

 

Hozzávalók a pecsenye kacsához:

Pecsenye kacsa,

1 fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

Kevés só,

Majoránna szükség szerint

Hozzávalók a töltelékhez:

Egy szelet szalonna apró kockára vágva,

30 dkg gomba,

1 fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

2db zsemle,

1db tojás,

Kevés pirospaprika,

Egy kis csokor petrezselyem,

Kevés só, bors, majoránna, vegeta.

Töltelék elkészítése.

Az apróra vágott szalonnát megdinsztelem, majd a kockára vágott vöröshagymával tovább sütöm, végül hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Ezután a felszeletelt gombával tovább sütöm. Akkor ízesítem, amikor már majdnem kész. Só, bors, vegeta, majoránna kerül bele.

A kihűlt gombapörköltbe rakom az előre beáztatott zsemlét kinyomkodva, a felvágott petrezselymet és 1db tojást. Ezt alaposan összekeverem és betöltöm a kacsa nyakába, illetve a kacsa belsejébe.

A kacsa sütése.

A kacsát kívül belül sózom és majoránnázom. A tepsibe öntök 2 dl. leves alaplét belerakom a félbevágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket valamint a kacsát és lefóliázom. Az így előkészített kacsát az előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 1,5 órát sütöm. Ezután leveszem a fóliát a tepsiről és kb. még 15 percig tovább sütöm. Közben a sült kacsa levével locsolgatom, hogy pirosra süljön.

Köretnek tepsis burgonyát készítettem. A burgonyát megpucolom, majd megfőzöm. Ezután karikára vágom és tepsibe rakva sütőbe készre sütöm.

Mi a pecsenye kacsához céklát fogyasztottunk.


Töltött kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: