29 január, 2015
Szabolcsi töltött káposzta

Posted in : Receptek on
Címke: egytálétel, ételek, káposzta, Receptek, sváb, szabolcsi, töltött
Szabolcsi töltött káposzta sváb módra
Szabolcsi töltött káposzta sváb módra
Hozzávalók:
1kg fejes káposzta
1kg darált hús
1/4kg rizs
2 normál méretű vöröshagyma
5dkg apró kockára vágott füstölt szalonna
15dkg sűrített paradicsom
só, pirospaprika, bors, vegeta
tejfől
Elkészítési mód:
A fejes káposzta közepét a torzsánál kb. 4cm mélyen és 4cm átmérő nagyságban kivágom. A káposztát forrásban levő vízbe teszem úgy, hogy a kivágott rész is megteljen vízzel. Egy pár perces forralás után forrás közben elkezdem leszedni a káposzta leveleket, még mielőtt túlzottan megfőne. A rizst előfőzöm. A tölteléket elkészítem és a lefejtett káposzta levélbe betöltöm. A maradék káposztát apróra vágom és a lábos aljába teszem, majd erre helyezem a megtöltött káposzta leveleket. Ezután vízzel feltöltöm a lábost, úgy, hogy a töltött káposztát ellepje. Lassú tűzön elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha a töltelék belerakom a sűrített paradicsomot, sózom, kevés ételízesítőt rakok bele és készre főzöm. Tálaláskor a tejfölt ízlés szerint adagoljuk.
Szabolcsi töltött káposzta sváb módra