29 január, 2015

Szabolcsi töltött káposzta

Szabolcsi töltött káposzta
Comments: 2
Címke: , , , , , ,

Szabolcsi töltött káposzta sváb módra

Szabolcsi töltött káposzta sváb módra

 

Hozzávalók:

1kg fejes káposzta

1kg darált hús

1/4kg rizs

2 normál méretű vöröshagyma

5dkg apró kockára vágott füstölt szalonna

15dkg sűrített paradicsom

só, pirospaprika, bors, vegeta

tejfől

Elkészítési mód:

A fejes káposzta közepét a torzsánál kb. 4cm mélyen és 4cm átmérő nagyságban kivágom. A káposztát forrásban levő vízbe teszem úgy, hogy a kivágott rész is megteljen vízzel. Egy pár perces forralás után forrás közben elkezdem leszedni a káposzta leveleket, még mielőtt túlzottan megfőne. A rizst előfőzöm. A tölteléket elkészítem és a lefejtett káposzta levélbe betöltöm. A maradék káposztát apróra vágom és a lábos aljába teszem, majd erre helyezem a megtöltött káposzta leveleket. Ezután vízzel feltöltöm a lábost, úgy, hogy a töltött káposztát ellepje. Lassú tűzön elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha a töltelék belerakom a sűrített paradicsomot, sózom, kevés ételízesítőt rakok bele és készre főzöm. Tálaláskor a tejfölt ízlés szerint adagoljuk.

Szabolcsi töltött káposzta sváb módra

2 hozzászólás

2 thoughts on “Szabolcsi töltött káposzta”

  • Koncz László
    július 15, 2017 at 9:13 de.

    Ennek az ételnek semmi köze sincs a szabolcsi töltött káposztához!Szabolcsi vagyok és hagyományőrző!Tudom hogy készül ez az étel!

    • netfabrik
      január 1, 2018 at 10:28 de.

      Kedves László!

      Mindenképpen jeleznem kell, hogy ez egy sváb recept és nem szabolcsi. A szabolcsi töltött káposztához maximum az alapjaiban van köze.

      Üdvözlettel:

      Svábreceptek csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: