22 március, 2015

Savanyú káposzta főzelék

Savanyú káposzta főzelék
Comments: 1
Címke: , , , , , , , , ,

Savanyú káposzta főzelék

 

Savanyú káposztafőzelék füstölt hússal, gombóccal

(Sauerkraut Söchtlifleisch und Knödel dazu)

 

Hozzávalók:

Egy kisebb egész füstölt csülök,

2 kg savanyú káposzta,

1 db nagy vöröshagyma,

1 ek. zsír,

1 lapos kanál liszt,

2 db tojás,

½ kg liszt,

só.

Elkészítés:

Füstölt csülköt kockára vágjuk, a savanyú káposztát lábosba tesszük, rá helyezzük a kockára vágott csülköt. A csülökre tesszük a felszeletelt vöröshagymát. Egy kevés vizet öntünk rá és puhára főzzük. Mikor megfőtt egy híg rántással berántani. 1 kanál zsírt, 1 lapos kanál lisztet világosra pirítani. A rántásba ízlés szerint egy kis pirospaprikát is rakhatunk, így a káposztának egy kis szint ad.

Gombóc.

2 tojás, ½ kg liszt, víz igény szerint, nokedli tésztát készítünk. Forrásban levő sós vízbe egy evőkanállal a tésztát kiszaggatjuk.


 

Savanyú káposzta főzelék

1 COMMENT

One thought on “Savanyú káposzta főzelék”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: