22 március, 2015
Savanyú káposzta főzelék

Posted in : Receptek on
Címke: ételek, főzelék, füstölt, gombóccal, hússal, káposzta, káposztafőzelék, Receptek, Savanyú, sváb
Savanyú káposzta főzelék
Savanyú káposztafőzelék füstölt hússal, gombóccal
(Sauerkraut Söchtlifleisch und Knödel dazu)
Hozzávalók:
Egy kisebb egész füstölt csülök,
2 kg savanyú káposzta,
1 db nagy vöröshagyma,
1 ek. zsír,
1 lapos kanál liszt,
2 db tojás,
½ kg liszt,
só.
Elkészítés:
Füstölt csülköt kockára vágjuk, a savanyú káposztát lábosba tesszük, rá helyezzük a kockára vágott csülköt. A csülökre tesszük a felszeletelt vöröshagymát. Egy kevés vizet öntünk rá és puhára főzzük. Mikor megfőtt egy híg rántással berántani. 1 kanál zsírt, 1 lapos kanál lisztet világosra pirítani. A rántásba ízlés szerint egy kis pirospaprikát is rakhatunk, így a káposztának egy kis szint ad.
Gombóc.
2 tojás, ½ kg liszt, víz igény szerint, nokedli tésztát készítünk. Forrásban levő sós vízbe egy evőkanállal a tésztát kiszaggatjuk.
Savanyú káposzta főzelék