11 március, 2015
Rétes

Rétes
Rétes
Elkészítés.
10 dkg lisztet, 10 dkg zsírral összedolgozom, ezt félreteszem.
Majd 15 dkg liszttel, 1 db tojással, kevés sóval, kevés tejjel, rétes tésztát csinálok.
A két tésztát egymásra rakom, a zsíros tésztát belenyomkodom a rétestésztába. Beletekerem, mint a bejglit, két fele osztom, és addig pihentetem, amíg a tölteléket elkészítem. 2 db rétes lesz belőle. Húslevestészta vékonyságura nyújtom, és így a tölteléket betöltőm ez lehet gyümölcs vagy túró. Ezután összetekerem és a tetejét tejföllel, vagy zsírral megkenem.
A sütőt kb. 180 fokra állítva 20-25 percig sütöm a rétest.
rétes A két tésztát egymásra rakom, a zsíros tésztát belenyomkodom a rétestésztába. Beletekerem, mint a bejglit, két fele osztom, és addig pihentetem, amíg a tölteléket elkészítem. 2 db rétes lesz belőle. Húslevestészta vékonyságura nyújtom, és így a tölteléket betöltőm ez lehet gyümölcs vagy túró. Ezután összetekerem és a tetejét tejföllel, vagy zsírral megkenem.