11 március, 2015

Rétes

Rétes
Címke: , , , ,

Rétes

Rétes

Elkészítés.

10 dkg lisztet, 10 dkg zsírral összedolgozom, ezt félreteszem.

Majd 15 dkg liszttel, 1 db tojással, kevés sóval, kevés tejjel, rétes tésztát csinálok.

A két tésztát egymásra rakom, a zsíros tésztát belenyomkodom a rétestésztába. Beletekerem, mint a bejglit, két fele osztom, és addig pihentetem, amíg a tölteléket elkészítem. 2 db rétes lesz belőle. Húslevestészta vékonyságura nyújtom, és így a tölteléket betöltőm ez lehet gyümölcs vagy túró. Ezután összetekerem és a tetejét tejföllel, vagy zsírral megkenem.

A sütőt kb. 180 fokra állítva 20-25 percig sütöm a rétest.


rétes A két tésztát egymásra rakom, a zsíros tésztát belenyomkodom a rétestésztába. Beletekerem, mint a bejglit, két fele osztom, és addig pihentetem, amíg a tölteléket elkészítem. 2 db rétes lesz belőle. Húslevestészta vékonyságura nyújtom, és így a tölteléket betöltőm ez lehet gyümölcs vagy túró. Ezután összetekerem és a tetejét tejföllel, vagy zsírral megkenem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: