26 május, 2015
Nagyi lekváros rácsosa

Posted in : Receptek on
Címke: lekváros, Nagyi, rácsosa, Receptek, sváb
Nagyi lekváros rácsosa
Nagyi lekváros rácsosa
Hozzávalók
» 3 tojás
» 10 dkg porcukor
» 2 kanál tej
» 1 sütőpor
» 50 dkg liszt
» 25 dkg puha vaj
» 1 citrom
» 40 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Egy kézi habverővel a tojás sárgáját a cukorral keverjük jó habosra, egészen fehéredésig.
Lassan csurgassuk bele a langyos tejet, miközben folyamatosan kevergessük. Végül dolgozzuk bele a puha vajat is.
Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a sütőport valamint a sót, és egy fakanállal keverjük az egészet össze, majd kézzel gyúrjuk tovább, míg homogén tésztát nem kapunk. Ekkor reszeljük bele egy alaposan megmosott citrom héját.
A tésztát csomagoljuk frissen tartó fóliába, és hűtőben pihentessük egy óra hosszát.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kerek sütőformát, és fektessük bele az 1 cm vastagra kinyújtott tészta háromnegyedét. Vágjunk belőle apró darabokat, és így nyomkodjuk bele a piteformába.
Kenjük meg a lekvárral.
A maradék tésztából a kezünkkel sodorjunk hosszúkás darabokat, nudlikat. Fektessük a töltelék tetejére először hosszába, majd keresztbe, rácsot formázva. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sül. A végén megkenhetjük egy kevés vízzel elkevert lekvárral, amitől szép fényes lesz.
Nagyi lekváros rácsosa