26 május, 2015

Nagyi lekváros rácsosa

Nagyi lekváros rácsosa
Comments: 1
Címke: , , , ,

Nagyi lekváros rácsosa

Nagyi lekváros rácsosa

Hozzávalók

» 3 tojás

» 10 dkg porcukor

» 2 kanál tej

» 1 sütőpor

» 50 dkg liszt

» 25 dkg puha vaj

» 1 citrom

» 40 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

Egy kézi habverővel a tojás sárgáját a cukorral keverjük jó habosra, egészen fehéredésig.

Lassan csurgassuk bele a langyos tejet, miközben folyamatosan kevergessük. Végül dolgozzuk bele a puha vajat is.

Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a sütőport valamint a sót, és egy fakanállal keverjük az egészet össze, majd kézzel gyúrjuk tovább, míg homogén tésztát nem kapunk. Ekkor reszeljük bele egy alaposan megmosott citrom héját.

A tésztát csomagoljuk frissen tartó fóliába, és hűtőben pihentessük egy óra hosszát.

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kerek sütőformát, és fektessük bele az 1 cm vastagra kinyújtott tészta háromnegyedét. Vágjunk belőle apró darabokat, és így nyomkodjuk bele a piteformába.

Kenjük meg a lekvárral.

A maradék tésztából a kezünkkel sodorjunk hosszúkás darabokat, nudlikat. Fektessük a töltelék tetejére először hosszába, majd keresztbe, rácsot formázva. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sül. A végén megkenhetjük egy kevés vízzel elkevert lekvárral, amitől szép fényes lesz.


 

Nagyi lekváros rácsosa

1 COMMENT

One thought on “Nagyi lekváros rácsosa”

  • Chef Frank
    november 8, 2017 at 11:35 de.

    Excellent recipe. I bake the doubled quantity cake in a large 35×35 cm square baking form to aid portioning in the restaurant.
    I also use apricot halves that inserted into the apricot jam filling

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: