5 december, 2014

Kelt Pite

Kelt Pite
Címke: , , , , , ,


Kelt Pite

 

Hagyományos Sváb Receptek Kel Pite

Kelt Pite

 


 

Keltpite. (Futschauf)

Hozzávalók.

6dl tej

2 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

3 db tojás sárgája

4 dkg margarin, zsír

1 fél citrom reszelt héja

40 dkg liszt

A fenti alapanyagot összeöntjük, és galuska sűrűségűre kikeverjük.

A kikevert tésztát egy kizsírozott tepsibe öntjük és langyos helyen 45 percig kelesztjük. A tetejét megszórjuk őrölt dióval vagy lekvárral majd 30 percig 180 fokos sütőben megsütjük.

 A 3 db tojásfehérjét egy kevés cukorral ízesítjük és habbá verjük. A felvert tojás fehérjét egyenletesen rákenjük a megsült tésztára és így egy pár percig még visszarakjuk a sütőbe. Ezután a kész megsült tésztát kockákra vágjuk.

 


Kelt Pite

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: