5 december, 2014
Kelt Pite

Posted in : Receptek on
Címke: desszert, ételek, Kelt, Pite, Receptek, sütemény, sváb
Kelt Pite
Keltpite. (Futschauf)
Hozzávalók.
6dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3 db tojás sárgája
4 dkg margarin, zsír
1 fél citrom reszelt héja
40 dkg liszt
A fenti alapanyagot összeöntjük, és galuska sűrűségűre kikeverjük.
A kikevert tésztát egy kizsírozott tepsibe öntjük és langyos helyen 45 percig kelesztjük. A tetejét megszórjuk őrölt dióval vagy lekvárral majd 30 percig 180 fokos sütőben megsütjük.
A 3 db tojásfehérjét egy kevés cukorral ízesítjük és habbá verjük. A felvert tojás fehérjét egyenletesen rákenjük a megsült tésztára és így egy pár percig még visszarakjuk a sütőbe. Ezután a kész megsült tésztát kockákra vágjuk.
Kelt Pite