26 május, 2015
Fahéjas hájas

Posted in : Receptek on
Címke: Fahéjas, hájas, Receptek, sváb
Fahéjas hájas
Fahéjas hájas (Zimmet kropf)
Hozzávalók.
-30dkg háj
-3 tojás sárgája
-50 dkg liszt
-2,5 dl tej
Elkészítés.
15 dkg lisztet a hájjal összedolgozni. 35 dkg lisztet 3 tojás sárgájával és a tejjel (2,5 dl) rétestésztát gyúrunk. A rétes tésztát ezután kinyújtom és a hájas lisztet rákenjük. Ezután hajtogatjuk, majd újra kinyújtom, 4 szer ismétlem meg ezt a műveletet.
Hajtogatni egyforma irányba kell. Föntről le, lentről fel, balról jobbra, jobbról balra. A tészta nyújtását és hajtogatását 20 percenként négyszer kell megismételni.
2mm vékonyra nyújtva és 5-6 cm-es kockára vágva sütőformára tekerjük, és bő olajban megsütjük.
A sütőforma egy speciális henger alakú, nyéllel ellátott eszköz, melyre baba zsinórral rögzítjük a süteményt, és úgy lógatjuk a forró olajba.
Sütés:
A megsült süteményt leveszik a formáról.
A forró olajból kivéve a süteményt lecsepegtetjük, és fahéjas cukorba forgatjuk.