26 május, 2015

Fahéjas hájas

Fahéjas hájas
Címke: , , ,

Fahéjas hájas

Fahéjas hájas (Zimmet kropf)

Hozzávalók.

-30dkg háj

-3 tojás sárgája

-50 dkg liszt

-2,5 dl tej

Elkészítés.

15 dkg lisztet a hájjal összedolgozni. 35 dkg lisztet 3 tojás sárgájával és a tejjel (2,5 dl) rétestésztát gyúrunk. A rétes tésztát ezután kinyújtom és a hájas lisztet rákenjük. Ezután hajtogatjuk, majd újra kinyújtom, 4 szer ismétlem meg ezt a műveletet.

Hajtogatni egyforma irányba kell. Föntről le, lentről fel, balról jobbra, jobbról balra. A tészta nyújtását és hajtogatását 20 percenként négyszer kell megismételni.

2mm vékonyra nyújtva és 5-6 cm-es kockára vágva sütőformára tekerjük, és bő olajban megsütjük.

A sütőforma egy speciális henger alakú, nyéllel ellátott eszköz, melyre baba zsinórral rögzítjük a süteményt, és úgy lógatjuk a forró olajba.

Sütés:

Hagyományos sváb receptek - Fahéjas hájas

Fahéjas hájas – Sváb Receptek

A megsült süteményt leveszik a formáról.

Hagyományos sváb receptek - Fahéjas hájas

Fahéjas hájas – Sváb Receptek

A forró olajból kivéve a süteményt lecsepegtetjük, és fahéjas cukorba forgatjuk.

 


 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: