20 november, 2014

Almás tócsni

Almás tócsni
Comments: 1
Címke: , , , , , ,

Almás tócsni (Apfel pletzle)

 

Hozzávalók:

1/2kg liszt

2db tojás

2,5dkg élesztő langyos tejjel felfuttatva

1 csipetnyi só

4db közepes alma

Tej szükség szerint

Fahéj

Kristálycukor

A lisztet, tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a sót kikeverem és közben annyi tejet adok hozzá, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen, majd egy órát állni hagyom. Közben a 4db almát megpucolom és egyenlő nagyságú vékony lemezesre vágom, majd belekeverem a megkelt tésztába. Ezután a serpenyőbe egy kevés olajat öntök, majd a megfelelő hőfok elérésekor a megkelt tésztából egy búbozott evőkanál mennyiséget a forró olajba helyezzük és zsemleszínűre sütöm mindkét oldalát. Ezután konyhai törlő papírra szedem a megsült tésztákat. Miután az olaj lecsurgott, az előkészített fahéjas cukorba mártom mindkét oldalát, így rakom a tálaló tálra.

 

Almás tócsni


 

1 COMMENT

One thought on “Almás tócsni”

  • Frey Mihályné
    szeptember 13, 2016 at 8:29 de.

    Almás tócsni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Reload Image
Enter Code*: