20 november, 2014
Almás tócsni

Posted in : Receptek on
Címke: Almás, desszert, ételek, Receptek, sütemény, sváb, tócsni
Almás tócsni (Apfel pletzle)
Hozzávalók:
1/2kg liszt
2db tojás
2,5dkg élesztő langyos tejjel felfuttatva
1 csipetnyi só
4db közepes alma
Tej szükség szerint
Fahéj
Kristálycukor
A lisztet, tojást, a felfuttatott élesztőt, valamint a sót kikeverem és közben annyi tejet adok hozzá, hogy a tészta nokedli sűrűségű legyen, majd egy órát állni hagyom. Közben a 4db almát megpucolom és egyenlő nagyságú vékony lemezesre vágom, majd belekeverem a megkelt tésztába. Ezután a serpenyőbe egy kevés olajat öntök, majd a megfelelő hőfok elérésekor a megkelt tésztából egy búbozott evőkanál mennyiséget a forró olajba helyezzük és zsemleszínűre sütöm mindkét oldalát. Ezután konyhai törlő papírra szedem a megsült tésztákat. Miután az olaj lecsurgott, az előkészített fahéjas cukorba mártom mindkét oldalát, így rakom a tálaló tálra.
Almás tócsni